Gratis adverteren api

 

Hongarije-Authentieke, volledig gerenoveerde boerderij op vrije lokatie omgeving Tisza

Hongarije-Authentieke, volledig gerenoveerde boerderij op vrije lokatie omgeving Tisza
Prijs:
€ 127000.00
Bekeken:
6766 keer sinds 28-05-2016, 11:01:46
Telefoon:
+31 (0)036205623337
Nog geen bod geplaatst.
 

Advertentie beschrijving

Beste Lezer(s),

Als u een plek zoekt om weg te geraken van alles, een rustige stek om te relaxen met voldoende ruimte om te doen wat u zelf wilt voor bv. creatieve en / of zelf voorzienende zaken dan is dit de plek waar u naar mogelijk naar zocht en evengoed zijn meer ‘wereldse’ zaken dicht in de buurt.

Dit volledige gemeubileert en gerenoveert objekt is gelegen in het rurale (platteland) gedeelte van wat alhier de ‘ Poesta ‘ wordt genoemd. Het geheel beslaat een woon / hoofdhuis met een grote uit / aanbouw als zijnde een overdekt buiten / binnen terras op een kavel van 2157 m2.

Het huis, mogelijk meer dan 100 jaar oud en vrijwel zeker de oudste in het dorpje, is in 2004 volledig gerenoveerd. Het is, bij wijze van spreke, tot aan de grond toe afgebroken en weer opnieuw opgebouwd en gemoderniseerd volgens de hoogste eisen. Toch heeft het huis nog steeds de authentieke uitstraling omdat vele orginele zaken zoals balken in de plafonds, de orginele voordeur, orginele buiten ramen en de houten vloeren in de kamer en slaapkamer de sfeer van authenticiteit en warmte uitstralen.

Alle vensters, behalve die van de slaapkamer, zijn nieuw, maar gemaakt in de traditionele stijl. Grote ramen bieden een uitzicht op het oosten en het zuiden om daarmee optimaal te profiteren van het zonlicht in de winter. Een gasketel biedt warm water, terwijl de verwarming voor het gehele huis geschiedt middels een 7kW houtstook kachel.

Gekoppeld aan het hoofdgebouw is een grote uit / aanbouw, feitelijk een verdubbeling van de leefruimte maar toch volledig gescheiden daarvan. In Hongarije heet dit soort gebouwen (deze uit/aanbouw dus) een 'zomerkeuken', maar dit is veel meer dan alleen een keuken. Het is een voornamelijk open ruimte met een grote open haard met stalen rookkap, stromend water met een wastafel een soort werkruimte en aldaar bevindt zich ook een gasfornuis funktionerend op gas flessen. Er is ook een gesloten ruimte, ideaal voor het opslaan van gereedschappen en werktuigen.

Oorspronkelijk was dit gedeelte gepland als vakantieverblijf en dit kan alsnog eenvoudig en makkelijk gerealiseerd worden. Met enkele simpele ingrepen kan er een badkamer en enkele kamers gemaakt worden. Ook zou dit gedeelte goed dienst kunnen doen als atelier voor welke vorm van kunstuitingen u ook zou kiezen.

De kavel herbergt een stenen oprit met een garage welke tevens ruimte biedt voor opslag van bv. stookhout om maar iets te noemen. De fraaie tuin, winnaar van 2 regionale tuin competies in 2015, herbergt talloze bloemen, een wijngaarde, fruit bomen en een stenen wandelpad door het geheel. Een oase van natuur en schoonheid.

Achter de ‘ zomer keuken ‘ bevindt zich een eigen waterbron (altijd nuttig voor de water voorziening m.b.t. de tuin) en een kippen ren.

Zoals vermeldt draagt de tuin fruitbomen waaronder appels, kersen, pruimen en perziken en voorts levert de tuin asperges en per jaar tegen de 120 liter rode wijn op. Aan drie kanten levert de tuin een vrij uitzicht op weilanden aan. Er zijn geen direkte buren.

Het piep kleine dorpje beschikt over 2 winkeltjes en een lokale kroeg. Voor grotere en meer wereldse zaken kunt u eenvoudig terecht in nabij gelegen plaatsen als Abadszalok, Kunhegyes, Karcag en Tiszafured terecht. De hele omgeving leent zich prima voor eindeloos fietsen, paardrijden (weg van de weg) en talloze vormen van watersport zoals vissen, zwemmen, roeien, jetskieen, zeilen etc. op het nabij gelegen Tisza meer (127 km2) en / of haar rivier.

Talloze thermaalbaden, deels het hele jaar open, zoals in Tiszafured, Tiszaors, Berekfurdo (om er maar een paar te noemen) bieden de zoeker van warme en geneeskrachtige baden volop de gelegenheid daar toe.

Vrijwel al het tuin gereedschap en een groot gedeelte van de inboedel gaat mee in de v.o.n. koopprijs van 127.000 EURO. Er zijn in totaal 57 foto’s opvraagbaar.

U kunt de eigenaar direkt benaderen (in het Engels of Duits) op :

katinka@bisbos.com

Groeten Anton en Maria en op onze hoofdsite staat dit pand ten tijde van deze plaatsing (28 mei 2016) nog vermeldt.

Foto`s

Geen afbeelding Geen afbeelding Geen afbeelding

Ook hier adverteren(tip)