Gratis adverteren api

 

Aquaholland CO2 Carbo Plus Sandwich incl Koolstofplaat

Aquaholland CO2 Carbo Plus Sandwich incl Koolstofplaat
Prijs:
€ 59.96
Bekeken:
7142 keer sinds 06-11-2014, 15:39:37
Telefoon:
+31 (0)262030004
Nog geen bod geplaatst.
 

Advertentie beschrijving

Innoverende technologie en absoluut eenvoudige bediening zijn kenmerkend voor de nieuwe Carbo plus.
CO2 uit het stopcontact
voor aquaria tot 500 liter(bij lage KH-waarden)
maar 2-22,5 Watt verbruik
laagvoltspanning
4 jaar garantie
Eenvoudigweg de stekker in het stopcontact steken en de regelbare Carbo plus verzorgt uw waterplanten met de voor hun groei noodzakelijke koolstof- dioxide.
Daarbij wordt de KH gereduceerd tot een ideale waarde van ca. 3.
Zuinig in gebruik: Bij een 240 liter aquarium, met gemiddelde karbonaat hardheid, bij 24-uurs bedrijf en maximale werking gaat een koolstofplaat 6-8 weken mee. Bij normaal gebruik enkel overdag en aangepaste dosering (1 LED-streep = 10%) beduidend langer - oplopend tot wel 4 a 5 maanden. Als u de kosten berekent incl. de reiskosten om een CO2 fles te laten vullen, dan zult u zien dat u met de Carbo plus duidelijk beter uit bent.
De Carbo-sandwich wordt heel eenvoudig in het aquarium gehangen en produceert daar koolstofdioxide. Ideaal is een plaats op de bodem liggend of staand.

Koolstofdioxide door Elektrolyse

Oude rotten in de aquaristiek weten, dat aquarium planten alleen goed groeien, wanneer zij met alle plantenvoedingsstoffen verzorgt worden. De veruit belangrijkste hiervan is koolstofdioxide (CO2), welke in onze aquaria nu juist het vaakst ontbreekt. Waterplanten produceren uit licht, water en CO2 suikers en geven daarbij zuurstof af.

Dit proces, de eerste voorwaarde voor al het leven op deze planeet, noemt men fotosynthese. Om in beplante aquaria de waterplanten goed te laten groeien en de vissen van voldoende zuurstof te voorzien, moet normaliter koolstofdioxide toegevoerd worden.

Traditioneel: Gasflessen
De tot op heden gebruikelijke methode bestaat uit een systeem hetwelk is opgebouwd uit CO2 fles, drukregelaar, manometer en naaldventiel. Zo heel eenvoudig is deze manier van CO2 bemesting echter niet, want afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vuldruk in de fles, schommelen de arbeidsdruk en daarmee de CO2 toevoer. Omdat koolstofdioxide de pH-waarde (zuurgraad van het water) beïnvloedt, is deze maar moeilijk constant te houden. Is de fles leeg, dan moet zij opnieuw gevuld worden. Soms kan dit bij een aquarium speciaalzaak maar vaak moet de fles opgestuurd worden. Na elke nieuwe vulling moet de installatie opnieuw ingesteld worden.
Dit toch wel bewerkelijke systeem is door onze eigen revolutionaire ontwikkeling ingehaald.

Nieuw: De Carbo plus
De nieuw ontwikkelde Carbo plus is een apparaat, dat met recht het predikaat "toekomstgericht" (zie oorkonde innovatieprijs van het duitse bedrijfsleven) verdient. De Carbo plus bestaat uit een regelbaar stuurapparaat en een Carbo-sandwich, welke in het aquarium bevestigd wordt. De bediening is zeer eenvoudig, de stekker van het stuurapparaat wordt in het stopcontact gestoken en de Carbo-sandwich wordt in het aquarium gehangen - klaar. Via het proces van elektrolyse (zie tekening) komt koolstofdioxide uit de koolstofplaat vrij.
Met de draaiknop kan dan eenvoudig en - door laagvoltspanning - veilig het juiste CO2 gehalte in het aquarium ingesteld worden. Bij een 240 liter aquarium en een gemiddelde karbonaat hardheid is een koolstofplaat bij 24-uurs gebruik voldoende voor ca. 8 weken.

Het is echter weinig zinvol om de installatie 24 uur in bedrijf te houden, aangezien de planten 's nachts geen CO2 opnemen. Een koppeling aan de schakeltijd van de verlichting wordt aanbevolen. Op deze wijze wordt de werkingsduur van de koolstofplaat verlengt tot ca. 4 a 5 maanden.

Enorm Bereik
Tests en ervaringen van klanten hebben aangetoond, dat de Carbo plus zelfs bij aquaria van 500 liter voor een CO2-verzadiging kan zorgen. Dat ligt aan een verdere positieve eigenschap van het apparaat, namelijk de KH-reduktie. De Carbo plus reduceert de karbonaat hardheid tot op een waarde van 2-3, en bij lage KH waarden is minder CO2 nodig om tot een voldoende verzadigingsgraad te komen. Dit effect is met name voor die aquarianen interessant, die vissen en planten uit zachtwater-gebieden houden.

Oplossing: De Carbo plus is de ideale oplossing voor aquarianen, die niet direct de gereedschapskist in het aquarium meubel hebben staan en een technisch geniale maar eenvoudige oplossing prefereren. De Carbo plus kan ingezet worden bij aquaria van maximaal 500 liter inhoud. De prijs-opbrengst verhouding is zeer goed, want naast de gunstige aanschafprijs en verbruikskosten spaart u zich de reiskosten en de tijd voor het navullen van een CO2 fles. Verder krijgt u van Aquaholland een garantietermijn van maar liefst 4 jaar.

Technische gegevens:
Vervangings-sandwich inclusief koolstofplaat voor de Aquaholland Carbo Plus.
Koolstofplaat: 18,5 x 6 x 0,8 cm
CO2 per uur: 0,29 gram. CO2 opbrengst in 2 maanden: 420 gram
Geschikt voor aquaria van maximaal 500 liter inhoud.

Garantie:
CarboPlus: 48 maanden na aankoop / Sandwich: 6 maanden na aankoop. Voorwaarde is echter dat het apparaat gebruikt is zoals beschreven in de gebruiksaanwijzing. Daarbij behoort ook een vakkundige installatie, aangezien deze in belangrijke mate bijdraagt aan de levensduur en betrouwbaarheid van het apparaat.
De sandwich/koolstofplaat (is geen chemisch afval) en valt niet onder de garantievoorwaarden.

Foto`s

Geen afbeelding

Ook hier adverteren(tip)